Velikonoční beránek – osvědčený recept


Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem. Neslaví ho jen křesťané, ale i pro ateisty je jeho význam důležitý. Beránci jsou oblíbeným sladkým pečeným pokrmem, tak si nachystejte formu, suroviny a jdeme na osvědčený recept.

Suroviny na velikonočního beránka:

  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g cukru (krupice)
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • kůru z citronu
  • můžete přidat i rum dle chuti
  • olej

Velikonoční beránek recept:

Vejce smícháme dohromady s mlékem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto. Forma musí být vymazaná a moukou vysypaná a do ní následně nalijeme těsto. Troubu jsme předehřáli na 180 °C, do ní vložíme formu a pečeme asi 40 – 50 minut.

Po upečení beránka z trouby vyndáme a necháme ji vychladnout. Až potom z ní beránka vyklopíme a potřeme. Nejlepší je čokoláda nebo citronová poleva, případně ho jen pocukrujeme. Beran je dobrý i tak.

Velikonoční beránek
Velikonoční beránek

Související recepty:

Napsat komentář