Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem. Neslaví ho jen křesťané, ale i pro ateisty je jeho význam důležitý. Beránci jsou oblíbeným sladkým pečeným pokrmem, tak si nachystejte formu, suroviny a jdeme na osvědčený recept.
Suroviny na velikonočního beránka:
- 120 g másla
- 4 vejce
- 200 g cukru (krupice)
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- kůru z citronu
- můžete přidat i rum dle chuti
- olej
Velikonoční beránek recept:
Vejce smícháme dohromady s mlékem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto. Forma musí být vymazaná a moukou vysypaná a do ní následně nalijeme těsto. Troubu jsme předehřáli na 180 °C, do ní vložíme formu a pečeme asi 40 – 50 minut.
Po upečení beránka z trouby vyndáme a necháme ji vychladnout. Až potom z ní beránka vyklopíme a potřeme. Nejlepší je čokoláda nebo citronová poleva, případně ho jen pocukrujeme. Beran je dobrý i tak.

Související recepty:
- Tvarohové cukroví z žitné mouky
- Mini Pavlova dort jako velikonoční cukroví
- Domácí velikonoční jidáše
- Nejlepší domácí máslová vánočka