Výborné čokoládové muffiny


Jeden z nejoblíbenějších a nejjednodušších receptů, který je hitem všech kuchyní už několik let. Ano, správně, řeč je o legendárních muffinech. Všichni ty původně americké moc dobře známe a také je moc rádi děláme, jenže problém je vždy v receptech. Několikrát se mi stalo, že vůbec nenakynuly, nebo že těsto bylo moc sladké a nebo byly chuťově nevyvážené. Po letech zkoušení jsem však konečně našla recept, který mi vším naprosto vyhovuje a je ještě k tomu extrémně jednoduchý.

Suroviny na nejlepší čokoládové muffiny

  • 220 g mouky – záleží na Vaší preferenci, já používám polohrubou či hladkou
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka – můžete použít i rostlinné
  • 125 g másla

Pokud chcete mít intenzivnější čokoládovou chuť přidejte nasekané kousky čokolády na vaření. Další možnost ozvláštnění je kokos či oříšky, chutnají skvěle prakticky s čímkoliv.

Nadýchané vláčné čoko muffiny – postup přípravy

Ještě před tím, než začneme s těstem, dáme rozehřát troubu na 180 stupňů. Ve větší misce si smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a pokud chcete, přidejte i špetku soli. Ve vedlejší misce smíchejte mléko, vejce a přidejte máslo, které rozehřejte do tekuté podoby. Následně obsah misek smícháme dohromady a případně přidáme ingredience navíc – kokos, čokoládu, atd… Následně vymažeme formičky máslem a těsto do nich nalejeme. Poté formičky nebo formu vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že jsou okraje hnědší a nebo do nich píchněte špejlí. Po vytažení z trouby nechte muffiny vychladnout. Po vychladnutí je ještě dle Vašich potřeb můžete dozdobit a nebo třeba ještě přidat čokoládu.

Recept na výborné, jednoduché muffiny je časově nenáročný. Navíc se skládá ze surovin, které máte běžně doma. Pokud Vás tedy honí mlsná, můžete ho vyzkoušet a já Vám garantuji, že ho uděláte poprvé a rozhodně ne naposledy.

Dobrou chuť!

Doporučujeme další recepty s čokoládou:

Napsat komentář