Domácí sekaná pečeně a karbanátky z mletého masa


Dnes tu máme dva recepty, jejích příprava je v podstatě to samé, takže nemá cenu dělat dva postupy. Pokud tedy máte rádi hovězí karbanátky z mletého masa a také domácí sekanou pečeni, jste tu správně.

Suroviny

  • mleté maso mix (hovězí, vepřové)
  • koření
  • česnek 2-3 stroužky
  • pečivo – rohlík (houska) nejméně 1 den staré
  • hladká mouka
  • 1/2 vajíčka
  • strouhanka
  • mléko

Postup přípravy

Maso přendáme do mísy, přidáme housku nakrájenou na kostičky, koření (na mleté maso), sůl, pepř (co máte rádi). Dále přidáme 2-3 stroužky česneku (utřeme se solí nebo prolisujeme) a zalijeme mlékem a necháme řádně mléko „natáhnout“ do směsi. Pokud by byla směs moc „tekutá“, přidáme strouhanku a necháme odležet aspoň 15 minut.

Karbanátky z hmoty tvoříme v dlaních. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme.

Jako příloha je nejlepší bramborová kaše nebo vařený brambor.

Domácí sekaná pečeně z mletého masa s bramborem

Sekaná pečeně recept #2

Na 4 porce:

  • 1kg mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule, česnek, sůl, pepř, paprika sladká mletá
  • brambory, okurek kyselý

Postup přípravy:

  1. Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí na jemno, česnekem, solí, pepřem, lžičkou papriky a vejci.
  2. Směs důkladně promícháme a vytvoříme nohavici, kterou zabalíme do alobalu.
  3. Pečeme na 150°C / 50 minut.
  4. Podáváme s vařeným bramborem a kyselými okurkami.
  5. Dobrou chuť.
Sekaná
Sekaná

Karbanátky

Tuto směs, kterou jsme udělali podle návodu výše, můžeme vcelku dát péct, vytvoříme váleček nebo 2 dle možství.

Sekanou – mleté maso podložíme plátky anglické slaniny a dáme i nahoru. Maso bude šťavnaté a nevysuší se. Pečeme asi hodinu na 170-180C a průběžně kontrolujeme. Případně podlijeme trochou vody.

Hovězí karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší
Hovězí karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší

Zkuste také: