Domácí sekaná pečeně a karbanátky z mletého masa


Dnes tu máme dva recepty, jejích příprava je v podstatě to samé, takže nemá cenu dělat dva postupy. Pokud tedy máte rádi hovězí karbanátky z mletého masa a také domácí sekanou pečeni, jste tu správně.

Suroviny

  • mleté maso mix (hovězí, vepřové)
  • koření
  • česnek 2-3 stroužky
  • pečivo – rohlík (houska) nejméně 1 den staré
  • hladká mouka
  • 1/2 vajíčka
  • strouhanka
  • mléko

Sekaná – postup přípravy

Maso přendáme do mísy, přidáme housku nakrájenou na kostičky, koření (na mleté maso), sůl, pepř (co máte rádi). Dále přidáme 2-3 stroužky česneku (utřeme se solí nebo prolisujeme) a zalijeme mlékem a necháme řádně mléko „natáhnout“ do směsi. Pokud by byla směs moc „tekutá“, přidáme strouhanku a necháme odležet aspoň 15 minut.

Karbanátky z hmoty tvoříme v dlaních. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme.

Jako příloha je nejlepší bramborová kaše nebo vařený brambor.

Domácí sekaná pečeně z mletého masa s bramborem

Karbanátky

Tuto směs, kterou jsme udělali podle návodu výše, můžeme vcelku dát péct, vytvoříme váleček nebo 2 dle možství.

Sekanou – mleté maso podložíme plátky anglické slaniny a dáme i nahoru. Maso bude šťavnaté a nevysuší se. Pečeme asi hodinu na 170-180C a průběžně kontrolujeme. Případně podlijeme trochou vody.

Hovězí karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší
Hovězí karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší

Zkuste také:

Napsat komentář