Dnes tu máme dva recepty, jejích příprava je v podstatě to samé, takže nemá cenu dělat dva postupy. Pokud tedy máte rádi hovězí karbanátky z mletého masa a také domácí sekanou pečeni, jste tu správně.
Suroviny
- mleté maso mix (hovězí, vepřové)
- koření
- česnek 2-3 stroužky
- pečivo – rohlík (houska) nejméně 1 den staré
- hladká mouka
- 1/2 vajíčka
- strouhanka
- mléko
Sekaná – postup přípravy
Maso přendáme do mísy, přidáme housku nakrájenou na kostičky, koření (na mleté maso), sůl, pepř (co máte rádi). Dále přidáme 2-3 stroužky česneku (utřeme se solí nebo prolisujeme) a zalijeme mlékem a necháme řádně mléko „natáhnout“ do směsi. Pokud by byla směs moc „tekutá“, přidáme strouhanku a necháme odležet aspoň 15 minut.
Karbanátky z hmoty tvoříme v dlaních. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme.
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše nebo vařený brambor.
Karbanátky
Tuto směs, kterou jsme udělali podle návodu výše, můžeme vcelku dát péct, vytvoříme váleček nebo 2 dle možství.
Sekanou – mleté maso podložíme plátky anglické slaniny a dáme i nahoru. Maso bude šťavnaté a nevysuší se. Pečeme asi hodinu na 170-180C a průběžně kontrolujeme. Případně podlijeme trochou vody.

Zkuste také:
- Sójové (vegetariánské) karbanátky
- Kuře na paprice na smetaně
- Smažený sýr s bramborem
- Nakládaný hermelín (pikantní)