Domácí BBQ omáčka je skvělý doplněk k různým druhům grilovaného masa, jako jsou žebra, kuřecí křídla nebo vepřová žebírka. Je sladká, lehce pikantní a s výraznou kouřovou chutí. Tento recept je univerzální a můžete ho upravit podle své chuti.
Doba přípravy je 40 minut
Počet porcí je 8
Suroviny
- 200 ml kečupu
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého pepře
- 1 špetka chilli
- Sůl podle potřeby
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejeme olej, prolisujeme do něj česnek a necháme rozvonět.
- Přidáme kečup, worcestrovou omáčku, jablečný ocet, třtinový cukr, dijonskou hořčici, sójovou omáčku a všechno koření. Dobře promícháme.
- Omáčku necháme probublávat na mírném ohni 15-20 minut. Do požadované hustoty. Během vaření mícháme, aby se omáčka nepřipálila.
- Podle chuti dochutíme. Můžeme medem, kdo má rád ostřejší může přidat chilli.
- Omáčku můžeme podávat za tepla i za studena.
Související