Avokádové Guacamole


Avokádové Guacamole je tradiční mexický pokrm, který se používá jako dip, pomazánka nebo příloha. Jeho hlavní ingrediencí je avokádo. Jídlo je oblíbené pro svou svěží chuť a jednoduchou přípravu.

Doba přípravy je 15 minut

Počet porcí 2

Suroviny 

  • 2 zralá avokáda
  • 1 malá cibule (jemně nasekaná)
  • 1-2 rajčata (nasekaná, bez semínek)
  • 1-2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy 

  • Rozkrojíme avokádo na půl, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky.
  • Pomocí vidličky rozmačkáme na požadovanou konzistenci.
  • Vložíme cibuli, rajčata, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou chilli papričku.
  • Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme.
  • Guacamole necháme vychladit v lednici a podáváme s čerstvým pečivem nebo můžeme použít jako dip k masu ať už pečenému nebo grilovanému.
Avokádové Guacamole
Avokádové Guacamole