Pivovarský vepřový tokáň s bramborem


Originální recept, tak jak ho známe z restaurací.  Nudličky vepřového bůčku posypané strouhaným sýrem se šťávou z piva.

5 porcí

doba vaření 1 hodina

Suroviny

  • 1 kg vepřového bůčku bez kůže
  • 3 ks cibule
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 4 stroužky česneku
  • Špetka nového mletého koření
  • 250 ml světlého piva 10 °
  • 2 lžíce strouhanky
  • 150 g uzeného strouhaného sýra

Postup přípravy

  • Bůček si opláchneme a nakrájíme na silnější nudličky.
  • Maso vložíme do hrnce společně s nakrájenou cibulí na kostky.
  • Společně opékáme do zlatova.
  • Poté přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.
  • Poklici odkryjeme zaprášíme strouhankou, podlijeme pivem, a ještě chvíli necháme provařit.
  • Při podávání sypeme strouhaným uzeným sýrem, jako příloha se hodí vařený brambor
Pivovarský vepřový tokáň s bramborem
Pivovarský vepřový tokáň s bramborem

Máte rádi vepřové? Zde jsou další recepty: