Originální recept, tak jak ho známe z restaurací. Nudličky vepřového bůčku posypané strouhaným sýrem se šťávou z piva.
5 porcí
doba vaření 1 hodina
Suroviny
- 1 kg vepřového bůčku bez kůže
- 3 ks cibule
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 4 stroužky česneku
- Špetka nového mletého koření
- 250 ml světlého piva 10 °
- 2 lžíce strouhanky
- 150 g uzeného strouhaného sýra
Postup přípravy
- Bůček si opláchneme a nakrájíme na silnější nudličky.
- Maso vložíme do hrnce společně s nakrájenou cibulí na kostky.
- Společně opékáme do zlatova.
- Poté přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme mleté nové koření, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.
- Poklici odkryjeme zaprášíme strouhankou, podlijeme pivem, a ještě chvíli necháme provařit.
- Při podávání sypeme strouhaným uzeným sýrem, jako příloha se hodí vařený brambor