Staročeská lepenice s uzeným masem


Lepenice je název staročeského pokrmu. Jedná se o velmi jednoduchý, levný a rychlý recept, který vás dobře zasytí. K jeho přípravě vám postačí jen pár ingrediencí. Podáváme s osmaženou cibulkou a uzeným masem.

2 porce

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny: 

  • 500 g brambor
  • 300 g kysané zelí
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 100 g uzená krkovička

Lepenice – postup přípravy: 

  • Oloupané brambory, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme do měkka.
  • V kastrůlku si rozehřejme první část sádla, zpěníme na něm dva kusy nakrájené cibulky.
  • Přidáme překrájené zelí, přikryjeme poklicí a pomalu dusíme zhruba 10 minut.
  • Uvařené brambory si scedíme, rozšťoucháme a přidáme k nim dušené zelí. Můžeme dochutit solí.
  • V pánvi si rozehřejeme druhou část sádla, vložíme na nudličky nakrájené uzené maso s kousky cibule a opékáme dozlatova.
  • Lepenici dáme na talíř a posypeme opečeným uzeným masem.
  • Při podávání můžeme zdobit nasekanou jarní cibulkou.
Staročeská lepenice s uzeným masem
Staročeská lepenice s uzeným masem

Související recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář