Domácí rohlíky ze špaldové mouky


Domácí pečivo se poslední dobou stalo oblibou našich domácností. Ať už pečete z důvodu, že chcete mít zdravou variantu, nebo finanční úsporu, nebo vás to baví, my vás podpoříme naším receptem na celozrnné špaldové rohlíky.

12 ks

doba přípravy je 90 minut

Suroviny

  • 500 g celozrnné špaldové mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžičky soli
  • 60 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 lžíce lněných semínek
  • Celý kmín na posypání
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

  • Do robotové mísy si vsypeme mouku.
  • Doprostřed uděláme důlek. Do něj vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 200 ml teplé vody.
  • Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut odpočinout než nám vzejde kvásek.
  • Potom přidáme sůl, kokosový olej, 150 ml teplé vody, lněné semínko a pomocí robota vypracujeme hladké těsto Zhruba 10 minut.
  • Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu v teple kynout.
  • Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený vál a pomocí válečku rozválíme na kruh.
  • Těsto rozdělíme na 12 stejných trojúhelníků.
  • Každý trojúhelník smotáme do tvaru rohlíku.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a necháme ještě 10 minut nakynout.
  • Poté vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme zhruba 15 minut dozlatova.
Rohlíky ze špaldové mouky
Rohlíky ze špaldové mouky

Související recepty: