Domácí rohlíky ze špaldové mouky


Domácí pečivo se poslední dobou stalo oblibou našich domácností. Ať už pečete z důvodu, že chcete mít zdravou variantu, nebo finanční úsporu, nebo vás to baví, my vás podpoříme naším receptem na celozrnné špaldové rohlíky.

12 ks

doba přípravy je 90 minut

Suroviny na domácí rohlíky ze špaldové mouky: 

  • 500 g celozrnné špaldové mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžičky soli
  • 60 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 lžíce lněných semínek
  • Celý kmín na posypání
  • 1 vejce na potření

Jednoduché špaldové rohlíky – postup přípravy:

  • Do robotové mísy si vsypeme mouku.
  • Doprostřed uděláme důlek. Do něj vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 200 ml teplé vody.
  • Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut odpočinout než nám vzejde kvásek.
  • Potom přidáme sůl, kokosový olej, 150 ml teplé vody, lněné semínko a pomocí robota vypracujeme hladké těsto Zhruba 10 minut.
  • Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu v teple kynout.
  • Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený vál a pomocí válečku rozválíme na kruh.
  • Těsto rozdělíme na 12 stejných trojúhelníků.
  • Každý trojúhelník smotáme do tvaru rohlíku.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a necháme ještě 10 minut nakynout.
  • Poté vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme zhruba 15 minut dozlatova.
Rohlíky ze špaldové mouky
Rohlíky ze špaldové mouky

Související recepty: