Vánoční vinná klobása s bramborem


Bílá vinná klobása pečená v troubě je klasické vánoční jídlo, ale když si ji nechcete dát s bramborovým salátem, můžete ji upéct v podstatě kdykoliv. Prý chutná dobře i se zelím nebo se smetanou.

Suroviny

  • vinné klobásy (1-2kg)
  • hl.mouka
  • příloha brambory, br. kaše

Jak připravit vinnou klobásu

Vinnou klobásu umyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pečící papír je rozložíme tak, jak jsme je zatočili do „zavináče“ a je možno je pokapat trochu olejem (ale není to nutné).

Jak ji dlouho péct

Peče se na 170C asi 10 minut, poté je během pečení otočíme a za dalších 10-15m máme hotovo.

Vinná klobása s bramborem
Vinná klobása s bramborem

Nejlepší vinná klobása – jak si také udělat:

  • na grilu
  • na pánvi
  • obalovaná v těstíčku
  • v listovém těstě
  • v trojobalu

Na těchto jídlech si také pochutnáte:

Napsat komentář