Krupicová kaše s broskvemi


Krupicová kaše je oblíbený pokrm na snídani nebo večeři pro celou rodinu. Zde je základní recept, jak ji připravit.

Suroviny

  • 1 hrnek krupice
  • 3 hrnky mléka nebo vody (poměr krupice a tekutiny můžete měnit podle svých preferencí)
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru nebo medu (nepovinné)
  • máslo nebo olej (nepovinné)

Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte krupici, mléko (nebo vodu), sůl a případně cukr nebo med. Pokud chcete kaši sladkou, přidejte cukr nebo med, pokud má být slaná, vynechte tento krok.
  2. Vložte hrnec na střední oheň a přiveďte směs k varu, občas promíchávejte, aby se krupice nelepila na dno hrnce.
  3. Snížte teplotu a nechte směs vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, nebo dokud se kaše neztuhne. Občas promíchávejte, aby se kaše nepřipálila na dno hrnce.
  4. Pokud chcete, můžete do kaše přidat máslo nebo olej a promíchat.

Tento recept na krupicovou kaši je velmi jednoduchý a rychlý. Krupicovou kaši můžete podávat s ovocem, ořechy nebo s javorovým sirupem. Pokud máte rádi jemnější konzistenci, krupici můžete před vařením rozmixovat v mixéru.

Krupicová kaše s broskvemi
Krupicová kaše s broskvemi