Vajíčková pomazánka se zakysanou smetanou


Vajíčková pomazánka je dobrota a nemusíte si ji dávat jen o Velikonocích, když máte plnou lednici vajec. Zdravá je po celý rok, chutná a vhodná i pro děti.

Suroviny

  • 5 vajec
  • sůl
  • pomazánkové máslo (Lučina)
  • 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vejce uvaříme (8-9 minut) a necháme vychladnout. Z vajíčka vyjmeme žloutky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme bílky, které jsme nakrájeli na drobno. Dále přidáme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Osolíme.

TIP: Osvědčený recept na velikonočního beránka

Můžeme přidat pažitku nebo jarní cibulku přímo do pomazánky nebo jen posypeme.

Můžeme přidat lžíci horčice – dochutíme podle chuti.

Skvěle chutná s čerstvým chlebem z obchodu nebo si chléb můžete doma upéct.

Vajíčková pomazánka se zakysanou smetanou
Vajíčková pomazánka se zakysanou smetanou

Další recepty na pomazánky: