Těstovinový salát s tuňákem a vejcem


Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou je v našich domácnostech velmi oblíbeným jídlem. Výhodou je, že se dá udělat ze všeho, co najdete v ledničce a přitom se nemusíme vypravovat na nákup. Další jeho výhodou je, že salát s tuňákem skvěle zasytí a je vhodný jak na oběd, svačinu tak i rychlou večeři.

6 porcí

doba přípravy 30 minut

Suroviny

  • 500 g těstovin nejlépe vrtule
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks salátová okurka
  • 3 ks červená paprika
  • ½ plechovky černých oliv
  • 1 ks ledový salát
  • 6 lžic majonézy
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby
  • 6 ks vařených vajec
  • 300 g tuňáka v oleji

Postup přípravy

 Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření, scedíme a propláchneme.

  • Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou cibuli na drobno.
  • Potom vložíme na kousky nakrájený ledový salát, nakrájenou okurku, papriky, olivy,, sůl, pepř a vše i s majonézou promícháme.
  • Vložíme tuňáka a už jen lehce promícháme, aby nám zůstal co nejvíce vcelku.
  • Dáme vychladit do lednice a při podávání zdobíme vařeným vejcem.
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem

Ochutnejte také:

Naše další recepty