Jednoduchý fazolový salát, který máte připravený za pár minut. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Použít ho můžete nejen na svačinu, oběd, večeři, ale i do krabičky na cesty.
2 porce
Doba přípravy je 15 minut
Suroviny
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 1 ks cibule
- 1 ks pórku
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička balzamikového octa
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžička olivového oleje
Postup přípravy
- Fazole si scedíme z nálevu a vsypeme do misky.
- Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky, poté opečeme do křupava na pánvi.
- Po opečení přidáme k fazolím.
- Pórek si očistíme, nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do misky k fazolím.
- Přidáme sůl, pepř, balzamikový ocet, hořčici, olivový olej a vše promícháme.
- Dáme do lednice vychladit.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Související recepty:
- Klasický vajíčkový salát s majonézou
- Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou
- Rajčatový salát s majonézou