Studený fazolový salát


Jednoduchý fazolový salát, který máte připravený za pár minut. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Použít ho můžete nejen na svačinu, oběd, večeři, ale i do krabičky na cesty.

2 porce

Doba přípravy je 15 minut

Suroviny

  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pórku
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička balzamikového octa
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžička olivového oleje

Postup přípravy

  • Fazole si scedíme z nálevu a vsypeme do misky.
  • Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky, poté opečeme do křupava na pánvi.
  • Po opečení přidáme k fazolím.
  • Pórek si očistíme, nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do misky k fazolím.
  • Přidáme sůl, pepř, balzamikový ocet, hořčici, olivový olej a vše promícháme.
  • Dáme do lednice vychladit.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
Nejlepší fazolový salát
Nejlepší fazolový salát

Související recepty: