Bramboračka – klasická česká jako od babičky


Klasická česká houbová bramboračka, kterou známe od babičky. Polévka je hustá s příchutí zeleniny, brambor, lesních hub a jemně chutná po majoránce a česneku. Zde je recept na domácí bramboračku.

4 porce

doba přípravy 1 hodina

Bramborová babiččina polévka – suroviny

  • 4 ks velkých brambor
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks celeru
  • 1 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • 50 g sušených lesních hub
  • 4 lžíce sádla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 hrsti majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • vegeta podle chuti
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření

Postup přípravy bramboračky s houbami

  • V hrnci si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm nakrájenou cibuli na kostky, společně s nakrájenou kořenovou zeleninou na kostky.
  • Přidáme nové koření, bobkový list.
  • Zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a zalijeme zhruba 1,5 l vody.
  • Přidáme houby, na kostky nakrájené brambory a přivedeme k varu.
  • Vaříme asi 20 minut. Do změknutí brambor.
  • Odstavíme z plotny, vložíme v dlaních promnutou majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a podle potřeby vegetu.
Nejlepší bramboračka na světě
Nejlepší bramboračka na světě

Polévka je grunt, u jedné určitě nezůstane:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

1 komentář u „Bramboračka – klasická česká jako od babičky“

Napsat komentář