Ostružinová bublanina


Klasická bublanina je koláč většinou s čerstvým ovocem. Je velmi jednoduchá na přípravu a ovoce můžete použít jakékoliv. Název bublanina pochází z toho, že během pečení bublá a vytváří se na ní drobné bublinky.

Počet porcí je 30

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • 3 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 3 hrnky čerstvých ostružin

Postup přípravy

  • V míse ušleháme cukr, vejce, olej.
  • Přidáme sůl, mléko.
  • Vsypeme mouku, prášek do pečiva a ušleháme v husté těsto.
  • Vylijeme na předem vymazaný plech a navrstvíme umyté ostružiny.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 30 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Ostružinová bublanina
Ostružinová bublanina

Související recepty: