Klasická bublanina je koláč většinou s čerstvým ovocem. Je velmi jednoduchá na přípravu a ovoce můžete použít jakékoliv. Název bublanina pochází z toho, že během pečení bublá a vytváří se na ní drobné bublinky.
Počet porcí je 30
Doba přípravy je 40 minut
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 3 vejce
- ½ prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 3 hrnky čerstvých ostružin
Postup přípravy
- V míse ušleháme cukr, vejce, olej.
- Přidáme sůl, mléko.
- Vsypeme mouku, prášek do pečiva a ušleháme v husté těsto.
- Vylijeme na předem vymazaný plech a navrstvíme umyté ostružiny.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 30 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.