Vynikající meruňkové řezy s pudinkem


Pokud jste zastánci šťavnatých řezů, je pro vás tento recept na buchtu s meruňkami jako dělaný. Je velice snadný a rychlý, ale výsledek opravdu stojí za to. Na co čekat? Jdeme na to!

Postup: velmi snadný

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny

Těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 180 g pískového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 šlehačka
  • 150 ml oleje

Náplň

  • 1 kostka tvarohu
  • 3-4 lžíce mléka dle potřeby
  • 1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
  • 2 lžíce moučkového cukru

Poleva

  • 1 sklenice meruňkového kompotu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudink a voda (k doplnění šťávy z kompotu tedy 1/2 l tekutiny)

Postup přípravy

Nejprve si ve větší míse připravíme piškotový základ. Do mísy nasypeme sypké ingredience tedy mouku a cukr, vše zamícháme a přidáme vejce, zakysanou smetanu, šlehačku a olej. Vše necháme dlouho míchat v kuchyňském robotu.

V další míse připravíme krémovou náplň, která se bude skládat z tvarohu, moučkového cukru, vanilkového cukru, nebo chcete-li vanilkového aroma, které doporučuji spíš, protože má výraznou vůni, která se skvěle hodí k šťavnaté chuti broskví a želatiny. Nakonec přidáme pár lžic mléka. Počet lžic dáváme podle tvarohu, každý je jinak tučný a náplň nesmí být příliš tuhá, ani příliš řídká. Tak, aby s ní šel piškot dobře pomazat. Náplň dáme na chvílí odležet do chladničky a předehřejeme troubu.

Mezitím co se nám těsto míchá a trouba předehřívá, vymažeme velký plech olejem, nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou. Do vyšlehaného těsta dáme kypřící prášek, zamícháme, vlijeme na plech a pečeme při 180°.

Vychladlé těsto pomažeme náplní tak, aby náplň byla 1cm vysoká, vyskládáme broskvemi (musí být překrojené podélně na polovinu, ovšem to ty kompotové jsou) a zalijeme želatinou. Nakonec dáme buchtu na pár hodin vychladnout do chladničky a můžeme servírovat.

Tyto řezy patří mezi nejlepší meruňkové moučníky.

Přeji dobrou chuť!

Často kladené otázky

Co upéct z čerstvých meruněk?

Z čerstvých meruněk můžete připravit bublaninu, koláč s drobenkou, ovocný závin, cheesecake, dort nebo ovocné knedlíky. Hodí se také do kynutých buchet či jako náplň do závinu.

Jak dlouho péct pudinkové řezy?

Pudinkové řezy se pečou většinou 30–40 minut při 170–180 °C, dokud těsto nezezlátně a pudink zpevní. Doba se může lišit podle velikosti plechu a druhu těsta.

Co se hodí k meruňkám?

Meruňky výborně ladí s tvarohem, pudinkem, jogurtem i zakysanou smetanou. Skvělá je kombinace s vanilkou, skořicí, mandlemi nebo čokoládou.

Kdy dát pudink na buchtu?

Pudink se většinou nalévá na předpečený nebo čerstvě připravený korpus a poté se společně dopeče. U některých receptů se pudink připravuje zvlášť a nanáší se až po upečení těsta a vychladnutí.

Zkuste také: