Jablečný crumble s ovesnými vločkami


Apple crumble – jablečný krambl z ovesných vloček je zdravý. Chutný je také švestkový, rebarborový, jahodový, hruškový, meruňkový nebo borůvkový. Je to výborná FIT teplá večeře a pokud vám zbyde, tak klidně i studený k snídani.

Suroviny na ovocný crumble s jablky:

Náplň

  • 4 jablka – větší, kyselejší, nakrájené na kostky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 50g hrozinek (nejlépe namočených v rumu)
  • 1 lžíčka skořice

Drobenka, kterou toto zakryjeme

  • 175g hladké mouky
  • 110g hnědého cukru
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 50g pekanových ořechů – nasekaných
  • 110g másla
  • 1 žloutek

Ozdoba

  • Zakysaná smetana

Jablečný crumble – postup přípravy:

  1. Troubu předehřejeme na 190C, jablka oloupeme (ale nemusíme), nakrájíme, zasypeme skořicí v míse a přidáme cukr a rozinky.
  2. Forma větší nebo menší (1 forma minimálně 25cm). Tu vymažeme máslem a přendáme do ní směs.
  3. V jiné misce smícháme ingredience na drobenku a nasypeme na vrstvu jablek.
  4. Urovnáme a pečeme 30-35 minut až bude drobenka dozlatova opečená.
  5. Zdravý crumble necháme 10 minut vychladnout a mezitím připravíme zakysanou smetanu (Když jsou jablka kyselá, smetanu dochutíme lžící tekutého medu).
Jablečný crumble s ovesnými vločkami
Jablečný crumble s ovesnými vločkami

Související recepty: