Perníková buchta s jogurtem a borůvkami


Perníková buchta je velmi snadná na přípravu, zvládnou ho upéct i menší hospodyňky. Tato buchta se hodí pro každou příležitost a můžete ji podávat na více způsobů, ať už uděláte čokoládovou, citrónovou nebo jinou polevu. Můžete namazat marmeládou anebo zkuste podávat s lahodným jogurtem a ovocem.

8 porcí

příprava 1 hodina

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček perníkového koření
  • 1 balíček kypřícího prášku do perníku

TIP:

Taštičky z listového těsta s marmeládou

Skořicový šneci s polevou

Na ozdobu

  • 1 velký kelímek bílého tučného jogurtu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 250 g čerstvých borůvek

Postup přípravy

  • Do hluboké mísy si vložíme mouku, cukr, vejce, mléko, olej a promícháme.
  • Jak se nám těsto spojí, vyšleháme ho metličkou do hladka.
  • Přidáme vanilkový cukr, rum, kakao, perníkové koření, kypřící prášek a znova promícháme.
  • Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do trouby na 35-40 minut.
  • Než se nám perník upeče, umícháme si bílý jogurt s cukrem.
  • Perník po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, přidáme jogurt, čerstvé borůvky a můžeme posypat moučkovým cukrem.
Perníková buchta s jogurtem a borůvkami
Perníková buchta s jogurtem a borůvkami

Vyzkoušejte také tyto perníky a perníčky: