Kapustová polévka s klobásou


Kapusta je v české kuchyni velmi oblíbenou zeleninou. Dají se z ní dělat skvělé polévky anebo použít jako dušenou k pečenému masu.

2 porce

doba přípravy 30 minut

Suroviny

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 klobása
  • 300 g čerstvé kapusty
  • 1 větší brambor
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku.
  • Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, opražíme do zlatova.
  • Vložíme na proužky nakrájenou kapustu společně s nakrájenými brambory na kostičky.
  • Zalijeme vodou zhruba 700 ml, vložíme zeleninový bujón a přivedeme k varu.
  • Mouku si rozmícháme s vodou do hladka a vlijeme do polévky.
  • Vaříme do změknutí brambor asi 20 minut.
  • Na konec přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a můžeme servírovat.
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s klobásou

Vyzkoušejte i další recepty na polévky: