Hovězí tatarský biftek


Tatarský biftek je oblíbený pokrm, který se vyznačuje svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. Zde je základní recept, jak jej připravit.

Suroviny

  • 300 g čerstvého hovězího masa (nejlépe roštěnku)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 malou cibuli
  • 1 lžičku kaparů
  • 1 lžičku nakládaných okurek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 vejce
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Mléto hovězí maso si dáme do mísy a promícháme s nakrájeným česnekem, hořčicí, solí a pepřem podle chuti.
  2. Z masa vytvořte na talíři kulatý tvar, který má přibližně 2-3 cm tloušťku.
  3. Očištěnou cibuli nakrájejte na malé kostičky a rozložte ji na tatarském bifteku.
  4. Přidejte nakrájené okurky a kapary na cibuli.
  5. Na vrchol tatarského bifteku přidejte syrové vejce, které rozšlehejte vidličkou a rozprostřete po povrchu masa.
  6. Pokapejte olivovým olejem.

Hotový tatarský biftek podávejte s chlebem nebo toasty. Můžete také přidat další ingredience dle své chuti, jako jsou například hořčice, kyselá okurka nebo cibule. Dobrou chuť!

Hovězí tatarský biftek
Hovězí tatarský biftek