Bramborové škubánky s mákem


Škubánky z brambor uměla nejlépe naše babička. Toto jídlo má většina z nás spojené s prázdninami u babičky, a proto pojďme se pustit do tohoto báječného a jednoduchého receptu.

1 porce

doba vaření 30 minut

 Suroviny na babiččiny škubánky (kucmoch s mákem)

  • 300 g brambor
  • 60-70 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce rozpuštěného sádla
  • Cukr moučka na posypání
  • Mák mletý na posypání
  • Rozpuštěné máslo na polití

Postup přípravy

  • Brambory si očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
  • Vaříme do změknutí a poté scedíme.
  • Do brambor uděláme koncem vařečky šťouchance a zasypeme moukou.
  • Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme v teple dopařit.
  • Po do paření těsto rozšťoucháme na hladkou hmotu.
  • Lžící namočenou v sádle z těsta vykrajujeme škubánky a vkládáme na talíř.
  • Hotové škubánky posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.
Bramborové škubánky s mákem
Bramborové škubánky s mákem

Další sladké recepty:

Napsat komentář