Recept na nejlepší vosí hnízda, oblíbené nepečené cukroví, kterým také hodně lidí říká včelí úly. Je to to samé a opravdu jsou výborné.
Suroviny
Těsto
- 250g piškotů
- 400g cukru moučky
- 150g změklého másla
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic rumu
- 5 lžic mléka
Náplň
- 70g moučkového cukru
- 80g změklého másla
- 1 žloutek
- 1-2 lžíce rumu
Na dozdobení
- 60 piškotů na přiklopení
- formičky na včelí úl (vosí hnízdo)
- tvořítko (otvor)
- cukr moučka na vysypávání formiček
Postup přípravy
Těsto
Piškoty rozmixujeme na nejjemněji, přidáme moučku, máslo a kakao. Do směsi přidáme mléko a rum. Hněteme alespoň 5 minut, než bude těsto propracované. Pokud se bude drobit, přidáme mléko.
Krém do vosích hnízd (úlů)
V misce utřeme máslo, cukr, žloutek nebo můžeme toto celé ušlehat a poté přidáme rum – dle chuti.
Tvoříme úly
Formičky vysypeme, aby šly úly snadno ven. Naplníme otvor krémem a přikryjeme piškotem. Úly (hnízda) dáme do chladna, nejlépe na balkón a necháme „uležet“.
