Křupavé česnekové kuřecí prsa


Křupavé kuře musí snad chutnat každému, i malé děti, které jsou mnohdy vybíravé, budou nadšeny, ověřeno, vyzkoušeno.

Suroviny

  • 4 lžíce (cca 40g) strouhaného parmazánu
  • 5 lžíce majonézy
  • velký stroužek česneku, drcený
  • 1 citron, pikantní
  • 2 lžičky jemně nasekané čerstvé bylinky (jako je tymián, šalvěj nebo rozmarýn) nebo ½ lžičky smíšené sušené byliny
  • 50g strouhanky
  • 2 vykostěné kuřecí prsa
  • citron

Pažitka, pečené brambory a rajčata jako příloha.

Postup přípravy

  1. Připravte si pracovní místo na lince , dvě velké mísy nebo talíře a pečící podnos, který bude dostatečný pro kuřecí prsa, s vloženým pečícím papírem s trochou oleje.
  2. Předehřejte troubu na 200C u elektrické trouby a 180C u plynové. Předehřejte troubu alespoň 10 minut před pečením.
  3. V první míse smíchejte parmezán, majonézu, česnek, citronovou kůru, bylinky a koření a vytvořte tak pastu.
  4. Nyní ta „špinavá část“. Dejte kuře na desku a pokud je potřeba oddělte nepotřebné části, krk, zadeček atd.
  5. Rozkrojte kuřecí prso a rozložte. Přetřete první kuřecí prso majonézovou pastou, kterou jsme si připravili, můžete ji rozetřít lžící, aby se pokryly celé prsa. Následně jej přeneste na pečící mísu, kterou jste si vyskládali pečícím papírem.
  6. Pečte 25-30 minut do zlatova a do křupava. Vyndejte na prkénko a rozkrojte na 3 až 4 plátky, můžete pokapat citrónem a podávat s opečenými bramborami, orestovanými rajčaty. Vše dle chuti.
Křupavé česnekové kuřecí prsa
Křupavé česnekové kuřecí prsa

Podobné recepty: