Bramborový salát s majonézou


Recept na klasický bramborový salát s majonézou je celkem lehký a hlavně, když jej necháte den uležet, je poté opravdu nejlepší.

Suroviny

  • 6 velkých brambor (typ A)
  • uvařené vejce 3-4ks
  • zelenina dle chuti (mrkev, hrášek)
  • 1 kyselou okurku (do salátu přidávám asi 2 lžíce láku z okurek)
  • horčice
  • majonéza
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí buď nakrájíme, nebo můžeme použít „mřížku“. Tou protlačíme i vařená vejce.

Přidáme zeleninu (lze i mraženou, tu ale musíte chvíli povařit v horké vodě nebo podusit na pánvičce s máslem). Nakrájíme kyselou okurku, přidáme lák, a dle chuti hořčici, majonézu a na konec už jen osolíme a opepříme.

Salát nejlépe 1 den necháme odležet na studeném místě.

Bramborový salát s majonézou
Bramborový salát s majonézou

K tomu salátu je samozřejmě nejlepší vinná klobása.

Napsat komentář