Recept na klasický vánoční bramborový salát s majonézou je celkem lehký a hlavně, když jej necháte den uležet, je poté opravdu nejlepší.
Suroviny
- 6 velkých brambor (typ A)
- uvařené vejce 3-4ks
- zelenina dle chuti (mrkev, hrášek)
- 1 kyselou okurku (do salátu přidávám asi 2 lžíce láku z okurek)
- horčice
- majonéza
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí buď nakrájíme, nebo můžeme použít „mřížku“. Tou protlačíme i vařená vejce.
Přidáme zeleninu (lze i mraženou, tu ale musíte chvíli povařit v horké vodě nebo podusit na pánvičce s máslem). Nakrájíme kyselou okurku, přidáme lák, a dle chuti hořčici, majonézu a na konec už jen osolíme a opepříme.
Salát nejlépe 1 den necháme odležet na studeném místě.
K tomu salátu je samozřejmě nejlepší vinná klobása.