Hlíva ústřičná na smetaně s knedlíkem


Hlíva je velmi oblíbená houba a nejčastěji se z ní připravují polévky. Vyzkoušejte náš recept na omáčku, kterou můžete podávat s knedlíkem a vařeným vejcem.

2 porce

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 400 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 špetka kmínu celého
  • 2 špetky vegety
  • 2-4 kusy vařených vajec
  • 2 porce knedlíků

Postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme máslo.
  • Cibuli si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme kmín a dusíme.
  • Hlívu si opláchneme, překrájíme na menší kousky a vsypeme do hrnce. Chvíli společně dusíme.
  • Zaprášíme moukou, krátce opečeme. Vlijeme mléko a metličkou rozšleháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
  • Omáčku osolíme, opepříme, přidáme vegetu, přivedeme k varu a zhruba 20 minut provaříme.
  • Na konec přilijeme smetanu.
  • Podáváme s vařeným vejcem a knedlíkem.
Hlíva ústřičná na smetaně s knedlíkem
Hlíva ústřičná na smetaně s knedlíkem

Doporučujeme také: