Zapečené brambory s uzeným masem


Kdo by neměl rád zapečené křupavé brambory s uzeným masem. Doplněné o kyselé okurky anebo třeba hlávkový salát se špekem. Příprava je trošku delší, ale rozhodně to stojí za to.

10 porcí

doba vaření 2 hodiny

Suroviny

  • 3 kg vařených brambor ve slupce
  • 6 ks vařených vajec
  • 4 ks cibule
  • 0,5 kg uzené krkovičky ( klobásy, uzeniny)
  • 8 ks vajec
  • 0,2 plnotučného mléka
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 hrsti majoránky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  • Uvařené, vychladnuté brambory si oloupeme a přes sítko na bramborový salát prolisujeme do velké mísy.
  • Studené vařené vejce oloupeme a taky prolisujeme do mísy.
  • V hlubší pánvi si rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  • Přidáme do pánve na kostičky nakrájené uzené maso a opečeme.
  • Pánev vyklopíme do mísy.
  • Přidáme sůl, pepř, majoránku a vše dobře promícháme.
  • Připravíme si pekáč. Vymastíme a vysypeme strouhankou a všechnu směs z mísy do něj přendáme.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova.
  • Mezi tím si rozšleháme vejce s mlékem a grilovacím kořením, můžeme osolit a opepřit.
  • Až máme brambory opečené, zalijeme rozšlehanými vejci a vrátíme do trouby. Upečeme do křupava.
  • Můžeme podávat s okurkem nebo zeleninovým salátem.
Zapečené brambory s uzeným masem
Zapečené brambory s uzeným masem

Související recepty:

Napsat komentář