Domácí tvarohové sladké knedlíky jsou zdravější než kynuté a i když nejsou tak nadýchané, podle mě jsou také chutnější. Nejlepší jsou plněné ovocem – broskvemi, švestkami, meruňkami, jahodami nebo jablky.
Suroviny
- 250g tvarohu ve fólii
- 250g hrubé mouky
- vejce
- 120ml mléka
- sůl
- lžička kypřícího prášku
- ovoce – kompot švestek, meruněk, broskví …
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, tvaroh sůl a mléko podle konzistence těsta. Ve větším hrnci uvaříme vodu. Těsto rozválíme na válečky, vytvoříme kuličky a z nich placky. Na pracovní desku dáme trochu hrubé mouky. Do placky vložíme ovoce a uděláme knedlík. V horké vodě cca 5min knedlíky povaříme. Až vyplavou nahoru, poznáme, že jsou hotové. Posypeme tvarohem, pokapeme rozpuštěným máslem, nebo v zakysané smetaně rozmícháme trochu cukru a podáváme.
Ovocné jahodové a borůvkové knedlíčky (případně švestkové) z tvarohového těsta jsou luxusní.
Vidíte, ovocné tvarohové knedlíky jsou jednoduché, snadné, rychlé a docela levné. Dělají se i neplněné s jahodovou omáčkou (přelivem).