Tvarohové ovocné knedlíky


Domácí tvarohové sladké knedlíky jsou zdravější než kynuté a i když nejsou tak nadýchané, podle mě jsou také chutnější. Nejlepší jsou plněné ovocem – broskvemi, švestkami, meruňkami, jahodami nebo jablky.

Suroviny

  • 250g tvarohu ve fólii
  • 250g hrubé mouky
  • vejce
  • 120ml mléka
  • sůl
  • lžička kypřícího prášku
  • ovoce – kompot švestek, meruněk, broskví …

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, tvaroh sůl a mléko podle konzistence těsta.  Ve větším hrnci uvaříme vodu. Těsto rozválíme na válečky, vytvoříme kuličky a z nich placky. Na pracovní desku dáme trochu hrubé mouky. Do placky vložíme ovoce a uděláme knedlík. V horké vodě cca 5min knedlíky povaříme. Až vyplavou nahoru, poznáme, že jsou hotové. Posypeme tvarohem, pokapeme rozpuštěným máslem, nebo v zakysané smetaně rozmícháme trochu cukru a podáváme.

Ovocné jahodové a borůvkové knedlíčky (případně švestkové) z tvarohového těsta jsou luxusní.

Tvarohové ovocné knedlíky

Vidíte, jsou jednoduché, snadné, rychlé a docela levné. Dělají se i neplněné s jahodovou omáčkou (přelivem).

Napsat komentář