Chlupaté knedlíky s osmaženou cibulí a slaninou


Chlupaté knedlíky se dříve dělaly jako hlavní chod a to na různé způsoby. Mohli jsme je podávat se zelím, uzeným, houbami, tvarohem. Dnes už se podávají jako příloha k masu, ale i omáčkám. Na přípravu jsou velmi snadné.

2 porce

Doba přípravy 30 minut

Suroviny

• 400 g brambor
• 140 g hrubé mouky
• 1 ks vejce
• Sůl podle chuti
• 2 ks cibule
• 150 g anglické slaniny
• 2 lžíce sádla

Postup přípravy

• Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
• Necháme odstát až nám brambory pustí vodu.
• Vodu slijeme a přidáme vejce, sůl, mouku.
• Vytvoříme hustější těsto, tak aby se nám dobře vykrajovalo lžící.
• Do hrnce si dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu.
• Do vařící vody vkládáme lžící vykrájené knedlíky a vaříme do měkka, zhruba deset minut.
• Knedlíky vylovíme a promažeme lžící sádla.
• Na zbytku sádla si opečeme na kostky nakrájenou cibuli společně s nudličkami slaniny.
• Na talíř nandáme knedlíky a polijeme osmaženou cibulí a slaninou. Můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Chlupaté knedlíky s osmaženou cibulí a slaninou
Chlupaté knedlíky s osmaženou cibulí a slaninou

Recepty pro milovníky knedlíků: