Bramborové šišky se strouhankou


Bramborové šišky mohou být sypané strouhankou, lze ale také s mákem. Každý si vybere to své oblíbené.

Suroviny

Šišky

  • 500g brambor
  • 250g hr. mouky
  • 1 vejce a jeden žloutek navíc
  • sůl

Strouhanka

  • 2 lžíce másla
  • 150g čerstvě mleté strouhanky

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme na jemno a přidáme mouku, vejce i žloutek. Osolíme a těsto zpracujeme.

Těsto poté rozkrájíme na 4 díly, z každého uděláme váleček a z něj poté odkrajujeme menší dílky. Když máme šišky vytvarované, vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou – cca 10 minut.

Než se šišky uvaří, uděláme si strouhanku. Tu opečeme na másle na pánvičce do zlatova.

Nakonec šišky posypeme strouhankou, cukrem a přelijeme máslem.

Bramborové šišky se strouhankou

Napsat komentář