Rajčatová sezóna je v plném proudu a my přemýšlíme nad tím, jak rajčata nejlépe zpracovat. Vyzkoušejte tuto jednoduchou polévku, která skvěle chutná a přesto, že je bez mouky, je perfektně hustá. Její plná rajčatová chuť vás jistě ohromí.
2 porce
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny:
- 8 ks větších dobře zralých rajčat
- 1 ks cibule
- 3 ks mrkve
- 1 ks menšího celeru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 ks hřebíčku
- 1 ks zeleninového bujónu
- 2 lžíce cukru ( můžeme použít stévii)
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Do hrnce si dáme olej.
- Přidáme cibuli nakrájenou na kostky společně s kousky mrkve a celeru.
- Vložíme hřebíček.
- Vše společně opékáme dozlatova.
- Když máme zeleninu opečenou, přidáme na kousky nakrájená rajčata.
- Chvíli restujeme, poté zalijeme vodou zhruba 0.5 litrem.
- Vložíme bujón a přivedeme k varu.
- Vaříme zhruba 20 minut.
- Během vaření přidáme sůl, pepř, cukr.
- Po změknutí zeleniny polévku rozšleháme tyčovým mixérem na krém.
- Podle chuti dochutíme, případně rozředíme vodou na požadovanou hustotu.
- Při podávání můžeme do polévky vložit rýži a ozdobit nasekanou jarní cibulkou.