Povidlová omáčka s uzeným masem a knedlíkem


Povidlová omáčka je velmi chuťově výrazná. Chutná po povidlech, perníku a rumu. Podáváme ji s uzeným masem, jiná masa se k omáčce nehodí. Můžete podávat s bramborovým, karlovarským nebo houskovým knedlíkem.

4 porce

Doba přípravy 30 minut

Suroviny 

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 300 g povidel
  • Špetka soli
  • Špetka cukru
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • 1 panák rumu
  • Citrónová šťáva podle chuti
  • Špetka mleté skořice
  • 4 porce uzené krkovice
  • 4 porce houskových knedlíků

Nejlepší sladká povidlová omáčka k masu – postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme máslo.
  • Vsypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
  • Jíšku rozředíme vodou zhruba 0.5 litru vody a potom budeme postupně přidávat podle potřeby.
  • Vložíme povidla, rozšleháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky a přivedeme k varu.
  • Přisypeme perník, skořici a provaříme asi 15 minut.
  • Omáčku odstavíme z plotny. Přidáme špetku soli, citronové šťávy, cukru a přilijeme rum.
  • Podáváme s uvařenou uzenou krkovičkou a napařeným knedlíkem.
Povidlová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
Povidlová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Doporučujeme:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář