Jednoduché věnečky, které se vždy povedou


Nejlepší věnečky z odpalovaného těsta jsou skvělou volbou na slavnostní příležitosti, jako jsou Velikonoce nebo narozeniny. Jsou snadno připravitelné a můžete je ozdobit podle vašeho gusta. Náš recept je velmi jednoduchý na přípravu.

Asi 40 kusů menších věnečků

Doba přípravy je 90 minut

Suroviny

Odpalované těsto

  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 ks vejce
  • 100 g másla
  • Špetka soli
  • 250 ml vody

Krém

  • 500 ml mléka
  • 2 ks vanilkového pudinku
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 150 g másla
  • rum

Postup přípravy

  • Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme máslo, sůl a přivedeme k varu.
  • Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří těsto.
  • Těsto mícháme na mírném plamenu, dokud se nám nezačne odlepovat ze stěn hrnce. Poté sundáme z plotny a necháme vychladnout.
  • Těsto si přendáme do robotové mísy a postupně po jednom vejci zapracujeme do těsta.
  • Těsto si naplníme do zdobícího sáčku.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku na něj děláme kolečka ve dvou vrstvách. Jedno kolečko a na něj druhé kolečko. (věnečky se po upečení budou rozřezávat, proto dvě vrstvy).
  • Troubu si předehřejeme na 250 stupňů. Pečeme 10 minut. Potom stáhneme teplotu na 170 stupňů a pečeme zhruba 15-20 minut.
  • Pozor při pečení troubu neotvírejte.
  • Do zlatova upečené věnečky necháme vychladnout na mřížce. Potom rozřízneme na půl a budeme plnit krémem.
  • Z mléka a pudinku připravíme hustý krém, který po uvaření dáme vychladnout do studené lázně a neustále mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.
  • Vychladnutý pudink rozšleháme společně se změklým máslem a cukrem do hladkého krému. Na závěr přidáme panáka rumu.
  • Krém si dáme do plnícího sáčku a plníme rozřezané věnečky.
  • Při podávání sypeme cukrem.
Věnečky
Věnečky

Související: