Obrácený jablečný koláč


Otočený jablkový koláč je velká dobrota. Nejlépe se peče v dortové formě, ale zkusit to můžete i v remosce. Chutnat vám bude i samotný, ale lze jej připravit také se zakysanou smetanou nebo pudinkem.

Suroviny na obrácený koláč s jablky:

  • 3 vejce
  • 70g krupicového cukru
  • 10g vanilkového cukru
  • 25g cukru krystal
  • 3g skořice
  • 10g prášku do pečiva
  • 120g másla

Převrácený jablečný koláč – postup přípravy:

  1. Oloupeme a nakrájíme jablka na kostky
  2. Rozložíme je do formy dortové (nejlépe 22cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Jablka posypeme 25g cukru a skořicí
  3. Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout
  4. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny a přidáme mouku a pak postupně prášek do pečiva a pečlivě vyšleháme. Dále přidáme rozpuštěné máslo – vyšleháme a vypracujeme hladké těsto. To navršíme na jablka a uhladíme. Předehřejeme troubu na 180C a pečeme 35 minut.
Obrácený jablečný koláč
Obrácený jablečný koláč

Další recepty na koláče a zákusky:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář