Rajčatový salát s majonézou


Pochoutkový rajčatový salát vás skvěle zasytí. Můžete ho podávat jako hlavní chod s čerstvým pečivem anebo jen tak ke svačině. Jeho chuť po rajčatech, slanině, majonéze a dalších přísadách si zamilujete. Nejlépe chutná zaležený a vychlazený z lednice.

Doba přípravy 15 minut

1 porce

Suroviny na přípravu pochoutkového rajčatového salátu: 

  • 150 g rajčat
  • 40 g anglické slaniny
  • 1 ks vařené vejce natvrdo
  • 1 hrst nasekané jarní cibulky
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • ½ lžičky plnotučné hořčice

Rajský salát – postup přípravy: 

  1. Rajčata si omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky.
  2. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu.
  3. Vsypeme nasekanou jarní cibulku společně s nasekaným vajíčkem.
  4. Osolíme, opepříme, vložíme hořčici, majonézu a dobře promícháme.
  5. Vložíme do lednice a necháme vychladit.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem.
Rajčatový salát pochoutkový
Rajčatový salát pochoutkový s majonézou

Související recepty:

Napsat komentář