Výtečné jablečné lívance


Tyto jablečné lívance jsou výtečné, ideální snídaně nebo večeře pro děti, ale i dospělý si na nich pošmákne 🙂

Suroviny

  • 2 vejce (menší)
  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky strouhaných jablek
  • 2 hrnky hl. mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • mletá skořice
  • špetka soli

Postup přípravy

Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, skořici, jablka a prášek do pečiva. Těsto necháme půl hodiny odpočinout. Na oleji (i bez) pečeme lívanečky. Výborné jsou s marmeládou a když na ně přidáte lžíci zakysané smetany, do které rozmícháme třtinový cukr, tak je to náramná bašta. Kdo chce zdravé, může si je dát i jen tak samotné.

Klasické jablečné lívance s marmeládou a smetanou
Klasické jablečné lívance s marmeládou a smetanou

Další recept – lívance s lesním ovocem

Doba přípravy: 20 minut

Složitost přípravy: jednoduchá

Ingredience:

  • 150g hladké mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup:

Smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a solí. Přidáme mléko, olej a žloutek. V další misce si vyšleháme sníh a poté přidáme do těsta. Rozpálíme si pánev a přidáme trošku oleje. Děláme dozlatova. Servírujeme pocukrované moučkovým cukrem a lesním ovocem jako jsou maliny, borůvky, jahody apod.

Lívance s lesním ovocem
Lívance s lesním ovocem

Ještě si pochutnejte: