Tyto jablečné lívance jsou výtečné, ideální snídaně nebo večeře pro děti, ale i dospělý si na nich pošmákne 🙂
Suroviny na nekynuté lívanečky s jablky
- 2 vejce (menší)
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky strouhaných jablek
- 2 hrnky hl. mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- mletá skořice
- špetka soli
Jablkové lívance – postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, skořici, jablka a prášek do pečiva. Těsto necháme půl hodiny odpočinout. Na oleji (i bez) pečeme lívanečky. Výborné jsou s marmeládou a když na ně přidáte lžíci zakysané smetany, do které rozmícháme třtinový cukr, tak je to náramná bašta. Kdo chce zdravé, může si je dát i jen tak samotné.

Ještě si pochutnejte:
- Lívanečky s jablečnými povidly
- Bavorské vdolečky jako peříčko
- Domácí nadýchané loupáčky
- Povidlové šátečky z tvarohového těsta
- Vločkové lívance s přesnídávkou