Rebarborové čatní (chutney)


Rebarborové chutney má sladko-kyselou chuť s lehkou pikantností a výraznou rebarborovou příchutí. Chutney se často skladuje ve sklenicích a používá se jako přísada k různým jídlům, přidává se do sendvičů, hamburgerů, grilovaného masa, grilovaných sýrů.

Z receptu jsou 2 malé sklenice

Doba přípravy je 50 minut

Suroviny

  • 600 g rebarbory
  • 3 lžíce sušených hrozinek
  • 3 lžíce balzamikového octu
  • 6 lžic třtinového cukru
  • Sůl podle chuti
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy

  • Rebarboru si oloupeme, omyjeme a nakrájíme zhruba na 1 cm silné kousky.
  • Nakrájenou rebarboru vložíme do hrnce, přidáme, hrozinky a všechny ostatní ingredience.
  • Přivedeme k varu a na mírném ohni vše vaříme do změknutí. Asi tak 30 minut.
  • Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem, podle chuti můžeme přidat cukr a ocet.
  • Dobře vymyté sklenice směsí naplníme, necháme vychladnout a poté skladujeme v lednici.
Rebarborové čatní (chutney)
Rebarborové čatní (chutney)

Související: