Hráškový krém – polévka


Hrášková krémová polévka je vhodná k nedělnímu obědu, případně k večeři. Pochutná si na ní celá rodina.

Počet porcí: 4

Délka vaření: cca 20 minut

Suroviny

  • Mražený hrášek 500g (2 balení)
  • Smetana na šlehání (sladká)
  • Mléko
  • Zeleninový vývar
  • 1x cibule
  • 1x pórek
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř

Nádobí:

  • 2x hrnec
  • prkénko
  • nůž
  • tyčový mixér
  • cedník
  • vařečka

Postup přípravy

Začneme tím, že si nakrájíme cibuli na jemné kousky. Dále pak nakrájíme pórek také na jemno. V hrnci na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a pórek. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté co nám hrášek začne měknout což bude u zmraženého hrášku opravdu chvilička odstavíme z plotny. Při stálém míchání přilijeme smetanu a trochu mléka. Následně tyčovým mixérem vše rozmixujeme. Nyní vše přelijeme do jiného hrnce a poté přecedíme přes jemný cedník zpět. Nyní pár minut povaříme a dochutíme opět podle chuti pepřem a solí.

Pro gurmány

K hráškovému krému se velice hodí také na kostičky nakrájená slanina, která se opraží na pánvi. Dále pak na kostičky nakrájená bílá bageta, kterou doporučuji opražit dozlatova na másle. Jelikož někdo má rád krém holý bez ničeho, doporučuji podávat slaninu a bagetu zvlášť k polévce v miskách.

Přeji DOBROU CHUŤ 🙂

Hráškový krém - polévka
Hráškový krém – polévka

Pochutnali jste si na této polévce? Pak si určitě zkuste uvařit i zdravý brokolicový krém.

Napsat komentář