Cibulový koláč z listového těsta


Cibulový koláč je připravený z listového těsta a proto je jeho příprava velmi snadná. Pokud nemáme příliš mnoho času, doporučuji zvolit listové těsto rozválené už z obchodu, které je srolované na pečícím papíře.

8 porcí

Doba přípravy je 50 minut

Jednoduchý cibulový koláč – suroviny: 

  • 275 g listového těsta
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g pikantní uzeniny
  • 4 ks cibule
  • 150 g nastrouhané goudy
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 vejce
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 kousky jarní cibulky

TIP: Obrácený jablečný koláč

Francouzský cibulový koláč Quiche – postup přípravy:

  1. Formu na pečení si vymažeme, vyložíme rozváleným listovým těstem tak, abychom měli vyvýšené okraje na horní okraj formy.
  2. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a krátce asi 5 minut necháme těsto zapéct. Poté vytáhneme.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej a opražíme na něm na nudličky nakrájenou uzeninu společně s kousky cibule.
  4. Směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a nasekanou jarní cibulku.
  5. Směs přendáme na těsto.
  6. Posypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Vejce si rozšleháme s kysanou smetanou a vlijeme na směs.
  8. Vrátíme zpět do trouby a pečeme do zlatova. Zhruba 20-30 minut.
  9. Koláč můžeme podávat teplý i studený.
Cibulový koláč
Nejlepší cibulový koláč – Quiche

Podobné recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář