Pomazánka z Moravanky


Recept na chutnou pomazánku třeba k večeři, protože co si budeme povídat, občas je problém celé rodině vymyslet jídlo nejen na oběd, ale i na večer. A tato Moravanková pomazánka bude chutnat všem.

Suroviny

  • 2 Moravanky (Kunovjanky či Hradišťanky –  sterilované nakládané zeleniny)
  • 1 menší majonéza
  • 300 g měkkého salámu Junior
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Moravanku scedíme. Použijeme všechnu zeleninu kromě feferonky.
  2. Potřebujeme mixér. Rozmixujeme zeleninu i salám. Salám je možno i nastrouhat na jemném struhadle.
  3. Do směsi postupně přidáváme majonézu. Většinou jsou potřeba 3 lžíce majonézy, záleží na požadované konzistenci. Poté stačí ochutit solí a pepřem.
  4. Podáváme buď na bagetce, ale nejlepší je na chlebíčky se zeleninou či vajíčkem.
Moravanková pomazánka
Moravanková pomazánka

Související recepty: