Čočková polévka s opečenou klobásou


Klasická čočková polévka je velmi oblíbená v restauracích. Je vydatná, může se podávat s čerstvým pečivem a tím z ní udělat třeba i hlavní chod. Nebo můžeme přidat zeleninu, brambory, cokoliv co máte rádi. Klobásu lze nahradit i párkem nebo uzeným.

5 porcí

Doba přípravy 60 minut

Suroviny na čočkovou polévku s klobásou

  • 250 g čočky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 hrsti majoránky
  • 2 ks klobásy
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 ks hovězího bujónu

Postup přípravy čočkové polévky

  • Čočku si propláchneme a zalijeme studenou vodou.
  • Dáme na plotnu, přivedeme k varu.
  • Vložíme bujóny a vaříme do změknutí.
  • Mezi tím si v kastrůlku rozehřejeme sádlo.
  • Do kastrůlku vložíme na kostky nakrájenou cibuli, opečeme, zaprášíme moukou a tím jsme si udělali jíšku, kterou chvíli orestujeme.
  • Jíšku necháme vychladnout.
  • Do uvařené čočky přidáme vychladnutou jíšku, dobře promícháme a zhruba 15 minut polévku provaříme.
  • Odstavíme z plotny, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, v dlaních rozmělněnou majoránku a podle své chuti dochutíme.
  • V pánvi si opečeme na půl kolečka nakrájenou klobásu a vložíme do polévky.
  • Při podávání můžeme polévku ozdobit nasekaným libečkem nebo petrželkou.
Čočková polévka s opečenou klobásou
Výborná čočková polévka s opečenou klobásou

Doporučujeme i tyto polévky:

Napsat komentář