Vepřová plec na paprice


Vepřové na paprice s těstovinami je velká dobrota. Z osobní zkušenosti napíšu, i když vaše děti nejí maso, zde si velmi pochutnají i na samotné omáčce s přílohou, což může být i houskový knedlík.

Suroviny

  • 1kg vepřová plec
  • těstoviny
  • 250ml smetana 30%
  • 2 střední cibule
  • 1 balení paprika sladká mletá
  • Olej, mouka hladká
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osolíme, opepříme.
  2. V hrnci osmažíme nakrájenou cibuli do růžova.
  3. Hrnec odstavíme a nasypeme do něj papriku. Papriku lehce osmažíme a zalijeme vodou.
  4. Maso vkládáme do vroucí osolené vody (maso můžeme nejdříve opéct na pánvi).
  5. V hrnci maso dusíme asi 1,5 hodiny do měkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout na talíři.
  6. Mezi tím obsah hrnce dosolíme, nebo naopak dolijeme vodu.
  7. Zahustíme jíškou, provaříme 5 minut a nakonec zjemníme smetanou.
  8. Při výdeji maso nakrájíme na plátky. Vepřová plec na smetaně se podává s těstovinami, nebo knedlíky.
Vepřová plec na paprice
Vepřová plec na paprice

Související: