Krůtí nudličky na bylinkách se smetanou


Krůtí maso je lehké a chutné, může být součástí různých pokrmů. Je obvykle považováno za zdravější alternativu k masu z jiných drůbežích nebo hovězího masa, protože obsahuje méně tuku a má nižší obsah kalorií. Toto maso je také bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte náš recept s čerstvými bylinkami a připravte si tak lehčí oběd.

Doba přípravy je 30 minut

Počet porcí 2

Suroviny

  • 300 g krůtího masa
  • 1 kousek pórku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • ½ lžičky nasekaného čerstvého rozmarýn
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžíce špaldové celozrnné mouky

Postup přípravy

  • Maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, vložíme do misky.
  • Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, nasekané bylinky, olej a promícháme.
  • Rozehřejeme pánev, vložíme na ni maso a opékáme ze všech stran.
  • Přidáme nakrájený pórek na kolečka a vše společně opékáme do měkka.
  • Pokud je potřeba, můžeme podlít trochou vody.
  • Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme k masu.
  • Provaříme zhruba 10 minut do požadované hustoty.
  • Podáváme s opečeným bramborem, vařenou rýží, hranolky….
Krůtí nudličky na bylinkách se smetanou
Krůtí nudličky na bylinkách se smetanou

Související recepty: