Listový salát s ředkvičkami, olivami a parmazánem


Míchaný listový (ledový) salát doplněný o ředkvičky, kukuřici, olivy, sýr dochucený kořením a olivovým olejem. Důležité je salát připravovat vždy čerstvý chvílí před podáváním.

1 porce

Doba přípravy 10 minut

Suroviny

  • 1 ks hlávkového salátu
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 hrsti polníčku
  • 1 hrst listového špenátu
  • 5 ks ředkviček
  • 5 ks černých oliv
  • ½ předvařené sterilované kukuřice
  • 1 kousek parmazánu na posypání
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička salátového koření
  • Balsamico na ozdobu

Postup přípravy

  • Hlávkový salát si rozebereme na listy a dobře opláchneme.
  • Ostatní saláty taky opláchneme a vše vložíme do mísy.
  • Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka a přidáme k salátu.
  • Posypeme kořením, přilijeme olivový olej a lehce promícháme.
  • Salát rozprostřeme na talíř.
  • Posypeme nakrájenými olivami, přidáme kolečka kukuřice a nastrouháme parmazán.
  • Kraje talíře ozdobíme balsamikem.
  • Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Listový salát s ředkvičkami, olivami a parmazánem
Listový salát s ředkvičkami, olivami a parmazánem

Související recepty: