Hrníčkový koláč s drobenkou a rebarborou


Jednoduchý koláč s velmi oblíbenou chutí rebarbory. Rebarboru můžete použít čerstvou, kompotovanou nebo mraženou. Je to skvělý způsob, jak zužitkovat sezónní výpěstky ze zahrádky.

Počet porcí je asi 30 kousků

Doba přípravy je 1 hodina

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • ¾ hrnku mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 2 hrnky nasekané rebarbory (oloupané)
  • 2 vanilkové cukry

Drobenka 

  • 3 lžíce cukru krystal
  • 3 lžíce studeného másla
  • 6 lžic polohrubé mouky

Postup přípravy

  • Do robotové mísy vložíme mouku, cukr, prášek do pečiva.
  • Přilijeme mléko, olej, rozklepneme vejce a za pomocí robota umícháme hladké těsto.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme.
  • Těsto posypeme nasekanou rebarborou a posypeme vanilkovými cukry.
  • V misce smícháme suroviny na drobenku a rukama mneme, tak dlouho až nám vznikne drobenka.
  • Koláč posypeme hotovou drobenkou.
  • Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 35-40 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Hrníčkový koláč s drobenkou a rebarborou
Hrníčkový koláč s drobenkou a rebarborou

Související recepty