Vepřové řízky v kukuřičné strouhance


Pro milovníky řízků máme recept, jak obměnit klasický řízek. Vaše děti ho budou milovat, protože s kukuřičnými lupínky je skvělý.

2 porce

doba vaření 30 minut

Suroviny

  • 2 plátky vepřové kotlety
  • Olej na smažení
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 dcl polotučného mléka
  • 0,5 lžičky sušeného česneku
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 hrsti kukuřičných lupínků ( cornflakes)

Postup přípravy

  • Plátky kotlety si opláchneme, nařízneme po stranách a naklepeme.
  • Osolíme, opepříme.
  • V misce si smícháme vejce, mouku, mléko, česnek, sladkou mletou papriku a umícháme těstíčko na obalování.
  • Kukuřičné lupínky si rozdrtíme na menší kousky, můžeme v sáčku rukou nebo rozbít paličkou na maso.
  • Kotletu si obalíme v těstíčku a následně v rozdrcených lupínkách, to je dalo by se říct, kukuřičná strouhanka.
  • V pánvi si rozehřejeme olej a pomalu kotlety smažíme z každé strany zhruba 8 minut, aby se nám maso propeklo a mělo krásnou barvu.
  • Křupavý řízek můžeme podávat s vařeným novým bramborem a ozdobit nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové řízky v kukuřičné strouhance
Vepřové řízky v kukuřičné strouhance

Vyzkoušejte další recepty na řízky: