Pro milovníky řízků máme recept, jak obměnit klasický řízek. Vaše děti ho budou milovat, protože s kukuřičnými lupínky je skvělý.
2 porce
doba vaření 30 minut
Suroviny
- 2 plátky vepřové kotlety
- Olej na smažení
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 dcl polotučného mléka
- 0,5 lžičky sušeného česneku
- 0,5 lžičky mleté sladké papriky
- 4 hrsti kukuřičných lupínků ( cornflakes)
Postup přípravy
- Plátky kotlety si opláchneme, nařízneme po stranách a naklepeme.
- Osolíme, opepříme.
- V misce si smícháme vejce, mouku, mléko, česnek, sladkou mletou papriku a umícháme těstíčko na obalování.
- Kukuřičné lupínky si rozdrtíme na menší kousky, můžeme v sáčku rukou nebo rozbít paličkou na maso.
- Kotletu si obalíme v těstíčku a následně v rozdrcených lupínkách, to je dalo by se říct, kukuřičná strouhanka.
- V pánvi si rozehřejeme olej a pomalu kotlety smažíme z každé strany zhruba 8 minut, aby se nám maso propeklo a mělo krásnou barvu.
- Křupavý řízek můžeme podávat s vařeným novým bramborem a ozdobit nasekanou jarní cibulkou.
Vyzkoušejte další recepty na řízky:
- Smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší
- Smažená krkovička s bramborovým salátem
- Holandský řízek se sýrem a br. kaší
- Špilberská kotleta a šťouchané brambory