Velikonoční mrkvový dort s tvarohovým krémem a ořechy


Mrkvový dort s tvarohem, ořechy a javorovým sirupem je zdravý. Zkuste si také tento recept na mrkváč dort.

Suroviny

Mrkvový korpus

  • 180g strouhané mrkve
  • 55g vlašských ořechů
  • 130g hladké mouky
  • 140ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli

Krém

  • 2 tvarohy
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy

  • Mrkev nastrouhejte na jemno, ořechy nasekejte.
  • V míse smíchejte suché přísady – mouku, sodu, skořici a sůl.
  • V druhé míse se prošlehají vejce, cukr, olej a vanilk. extrakt.
  • Tuto tekutou směs přidejte k suché směsi.
  • Přidáte už jen mrkev a ořechy.
  • Vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
  • Pečeme 10 minut na 180C a poté snížíme teplotu na 160C a 45 minut dopečeme.
  • Korpus necháme vychladnout.
  • Dort (korpus) můžeme rozpůlit a dát náplň krému doprostřed nebo stačí krém nalít jen nahoru a nechat nejlépe 1 den na studeném místě odležet.
  • Nakonec můžete dort ozdobit, třeba právě jako v tomto případě „cukrovými“ velikonočními vajíčky.

Tento mrkvový dort je vláčný i delší dobu, ale často vydrží maximálně do druhého dne 🙂

Velikonoční mrkvový dort
Velikonoční mrkvový dort

Doporučujeme:

Napsat komentář