Hovězí guláš s rajským protlakem


Hovězí guláš se dá připravit na několik způsobů. Tento recept popíše postup, jak jej připravit s rajským protlakem.

Suroviny

  • 500g hovězí maso
  • sádlo
  • 2-3 cibule
  • voda
  • masox
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • protlak malý

Postup přípravy

Maso opláchneme vodou a osušíme. Kostky osolíme a opepříme. Na rozpálené sádlo dáme cibuli nakrájenou na kostičky. 2-3minuty smažíme. Přidáme maso a osmahneme. Poprášíme červenou sušenou paprikou a přidáme protlak. Chvilku opražíme a zalijeme vodou. Ještě přidáme 1 masox.

Uzavřeme papiňák až se maso – omáčka začně vařit. Maso stačí vařit 45 minut, případně déle (podle typu masa). Když je maso hotové, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme.

Talíř s gulášem dochutíme cibulí nakrájenou na kolečka.

Příloha: těstoviny, knedlík

Hovězí guláš s rajským protlakem
Hovězí guláš s rajským protlakem

Vyzkoušejte i další recepty na guláše:

Napsat komentář