Houbová smaženice s vejci


Houbařská sezóna je v plném proudu a my máme příležitost si připravit klasickou houbovou smaženici. Do směsi můžete použít jakékoliv čerstvé houby. Čím více druhů čerstvých hub, tím lepší pochoutka to bude.

2 porce

Doba přípravy 30 minut

Suroviny

  • 250 g směsi čerstvých hub
  • 50 g slaniny ( špek)
  • 1 ks cibule
  • ½ lžičky kmínu celého
  • 4 ks vejce
  • 1 hrst nasekané jarní cibulky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Jak připravit houby na smaženici – dobře je očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. Slaninu si nakrájíme na kostičky, vložíme do pánve a necháme škvařit.
  3. Do pánve přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
  4. Vložíme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vše společně dusíme. Zhruba 15 minut.
  5. Vejce si vyklepneme do misky, rozšleháme a vlijeme do pánve.
  6. Mícháme dokud se vejce nesrazí.
  7. Podle chuti můžeme osolit, opepřit.
  8. Podáváme s čerstvým pečivem a na talíři ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Houbová smaženice s vejci
Houbová smaženice s vejci

Pro někoho je nejlepší smaženice s houbami z pravých hřibů, klouzků, ze žampionů, z lišek, masáků, či májovek, ale někdo má rád václavky, pýchavky a určitě je dobrá i hlíva ústřičná.

Další zajímavé recepty: