Vepřová kýta na houbách s rýží


Vepřové maso na houbách patří mezi známé české recepty. Je oblíbené i proto, že nejen skvěle chutná, ale většina z nás si houby sbírá sama. A pod maso vybírají ty, které mají nejraději.

2 porce

doba přípravy 1 hodina

Suroviny

  • 300 g vepřové kýty
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby
  • 2 ks bobkového listu
  • 200 g lesních hub
  • 1 kousek másla
  • 1 hrnek rýže

Postup přípravy

  • Jemně nakrájené houby podusíme na másle doměkka.
  • Opláchneme si vepřovou kýtu, nakrájíme na plátky, naklepeme a z každé strany osolíme a opepříme.
  • V pánvi si rozpálíme sádlo a maso z obou stran opečeme dozlatova.
  • Opékáme dokud maso nezměkne.
  • Měkké maso vyjmeme z pánve a na zbytek tuku dáme nakrájenou cibuli na kostičky.
  • Cibuli opečeme do tmavé barvy, poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme trochou vody.
  • Přidáme bobkový list.
  • Šťávu provaříme zhruba 10 minut, aby nám zhoustla.
  • Přidáme podušené houby necháme přejít varem a pokud je třeba omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Vepřová kýta na houbách s rýží
Vepřová kýta na houbách s rýží

Doporučujeme: