Nakládaný hermelín (pikantní)


Recept na pikantní nakládaný hermelín, pro vás, kteří máte rádi tuto dobrotu, bude luxusní a hlavně chutná úplně stejně dobře jako ten nejlepší hospodský.

Doba přípravy: 25 minut

Suroviny

  • 4 ks hermelínu
  • olej
  • 1 ks cibule
  • 3 ks česneku
  • chilli papričky – pikantní verze
  • pepř celý

Postup přípravy

  1. Připravíme si sklenky, které chceme použít, dle velikosti skleniček použijeme množství hermelínů.
  2. Nakrájíme je na kousky – trojúhelníčky, doporučuji do hermelínu vtlačit pepř celý, tak aby byl vidět.
  3. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky, česnek na malá kolečka.
  4. Pro pikantní verzi můžeme použít buď sušené nebo čerstvé chilli papričky, dle velikosti nakrájíme.
  5. Do sklenky postupně klademe hermelín, cibuli, česnek, (chilli papričky).
  6. Nakonec zalijeme olejem. Necháme v chladu ležet alespoň týden a můžeme podávat.
Nakládaný hermelín (pikantní)
Nakládaný hermelín (pikantní)

Související recepty: