Recept na pikantní nakládaný hermelín, pro vás, kteří máte rádi tuto dobrotu, bude luxusní a hlavně chutná úplně stejně dobře jako ten nejlepší hospodský.
Doba přípravy: 25 minut
Suroviny
- 4 ks hermelínu
- olej
- 1 ks cibule
- 3 ks česneku
- chilli papričky – pikantní verze
- pepř celý
Postup přípravy
- Připravíme si sklenky, které chceme použít, dle velikosti skleniček použijeme množství hermelínů.
- Nakrájíme je na kousky – trojúhelníčky, doporučuji do hermelínu vtlačit pepř celý, tak aby byl vidět.
- Cibuli nakrájíme na větší měsíčky, česnek na malá kolečka.
- Pro pikantní verzi můžeme použít buď sušené nebo čerstvé chilli papričky, dle velikosti nakrájíme.
- Do sklenky postupně klademe hermelín, cibuli, česnek, (chilli papričky).
- Nakonec zalijeme olejem. Necháme v chladu ležet alespoň týden a můžeme podávat.